avatar
     
Blogs

Helemaal Het Einde – Week 44

'Addy heeft in een jaar tijd nog geen peso verdiend maar 'wil stappen zetten in een mooie visie' (?)

Stephan en Ilona gaan paardrijden door de wijnvelden om hun eerste witte en rode wijn op te halen. Stephan duwt zijn vrouw richting het wildste paard en klimt zelf op een schimmel. Onderweg naar hun Sauvignon Blanc en Merlot zien ze de druiven uit hun eigen wijn in de velden staan en bewonderen ze horseflowers. 

Op La Sirena regent het weer eens en daarom besluiten de van Kooijtjes in het huis van hun Best Friends Forever een appeltaart te bakken. De kinderen slaan boter en rozijnen in bij de lokale buurtsuper en als de taart in de oven staat duikt de familie het zwembad in. Na een uur zijn de rozijnen bovenop de taart verbrand maar dan kan Linda kort over zijn: “Tsja! dat gebeurt soms!” Over tot de orde van de dag. Wie wil er slagroom? Veel of weinig? Go Linda.

Addy en Astrid verwennen zichzelf vandaag ook. Addy heeft zijn ‘kantoorwerk’ (?) meegenomen naar een koffietentje in Pichelemu en zijn kleine handjes om een cappuccino gevouwen. Ik heb nog steeds geen idee wat het ‘vele werk’ is dat er al in de stroopwafelbusiness zit en wat voor ‘kantoorwerk’ er überhaupt te doen is. De 87 miljoen verschillende ideeën van Addy moeten aanhoren kan natuurlijk best voelen als een hoop werk.

“Addy heeft een droom: hij wil zijn stroopwafels (welke stroopwafels?) landelijk in de winkels hebben”

Afijn, hoe zit het met de stroopwafelbusiness? Er staan filmpjes van de kinderen online en de verschillende pakketten stroopwafels die in de voorverkoop te bestellen zijn hebben ludieke namen. Maar over welk product we het nu precies hebben? Hoe de koeken zijn verpakt; nobody knows. Ik gok Addy zelf ook niet. “Iedere dag komen er wel wat bestellingen binnen” zegt Astrid. Het valt niet tegen. Wie gelooft haar?

Resumé: dit koppel heeft vier kinderen, ze hebben in een jaar tijd nog geen peso verdiend maar: ‘willen stappen zetten in een mooie visie’. En daarom wil Addy in de laatste tien weken in Chili drie weken naar Nederland gaan. Hij heeft een droom: hij wil zijn stroopwafels (welke stroopwafels?) landelijk in de winkels hebben. Astrids blik in deze scene zegt alles.

“Als je wil dat het boek wordt verkocht raad ik aan de ondertitel ‘De levenslessen van de familie van Kooij’ weg te halen”

Addy heeft in zijn retedrukke bestaan als stroopwafelvertegenwoordiger twee uurtjes tijd kunnen vrij maken om Karel en Ann te helpen met het bouwen van hun nieuwe huis. Hij ging er vanuit dat ze hem gevraagd hadden vanwege zijn briljante brein en ervaring op het gebied van klussen en huizen bouwen, maar wordt gevraagd hersenloos beton te storten. Karel moet vervolgens ook nog eens keihard lachen als hij erachter komt dat Addy zichzelf bedoelt als hij het heeft over hersenen in de auto. Addy legt zich er bij neer: “Ieder klusje is een klusje.”

Linda en Jeroen krijgen van de uitgever de eerste versie van het boek ‘The Traveling Yoga Family’ binnen. Kleine tip mijnerzijds: als je wil dat het boek wordt verkocht raad ik aan de ondertitel ‘De levenslessen van de familie van Kooij’ weg te halen en te veranderen in ‘Profiteren kun je leren’. Over levenslessen gesproken: die Karel kan er ook wat van. Hij bazelt wat over levend leren als hij samen met Ann de profielen doorneemt van mensen die bereid zijn in ruil voor kost en inwoning mee te komen klussen. Karel en Ann worden héél blij, want er hebben ook een lekker wijf en een lekker ding gereageerd. Hier kunnen ze dan lekker contact mee gaan maken. Lekker levend leren…

Waarom brengen de Posjes geen boek uit met levenslessen? Daar zou dan in kunnen staan dat je ook in de zomer gewoon kan gourmetten als de kinderen daar zin in hebben. Stephan en Ilona hebben naast de chilisaus en Zaanse mayo namelijk ook het gourmetstel ingevlogen. Gewoon omdat het kan.
Tot volgende week!

Booking.com