avatar
     
News

Inwoners Den Dolder onrustig na dood Anne Faber

Wegens structurele misstanden moet Altrecht Aventurijn gesloten worden

Inwoners van de gemeente Den Dolder zijn onrustig sinds de verdwijning en dood van Anne Faber. Nu blijkt dat verdachte Michael P. zonder enige moeite een weekend vrij kreeg in de forensisch psychiatrische kliniek waar hij vast hoorde te zitten, trekken bewoners van de gemeente aan de bel: zij voelen zich niet veilig.


Den Dolder valt onder de gemeente Zeist, die de reactie van de bewoners serieus zegt te nemen. Zo zal de politie de komende tijd extra surveilleren rondom de kliniek waar Michael P. hoorde te verblijven en er is een wijkteam ingezet dat zichtbaar en aanspreekbaar zal zijn.

De belangenvereniging Den Dolder schrijft aan de burgemeester en de raad dat er ‘structurele misstanden’ zijn rond de kliniek Altrecht Aventurijn en dat sluiting ervan geboden is. De lokale ondernemersvereniging zegt dat het incasseringsvermogen van veel mensen begint op te raken en dat harde maatregelen nodig zijn om het gevoel van onveiligheid weg te nemen.

De gemeente Zeist belooft naast extra politie-surveillance ook een betere begeleiding van de cliënten in de kliniek. Dit weekend zijn mensen van de gemeente te vinden in de Buurtbus, die bij de Albert Heijn staat. Iedereen die vragen heeft kan zich hier melden. Twee inspecties doen inmiddels onderzoek naar de Dolderse kliniek.

 

Booking.com