avatar
     
Travel

Jessica en Garret reizen met hun kinderen de wereld rond

Jessica: 'geluk en goede mensen vind je overal, en waar we samen zijn, zijn we thuis'

Het liefdeskoppel Jessica en Garret ontmoetten elkaar in een bloemenwinkel in Rusland toen ze daar als missionarissen werkten. Twee jaar later trouwden ze. Garret stopte met zijn studie om zich te kunnen focussen op zijn bedrijf, en met succes: Snapchat kocht de app die hij ontwikkelde voor 54 miljoen dollar. Met zoveel geld kun je veel leuke dingen doen: Jessica en Garret besloten met hun twee kinderen een reis om de wereld te gaan maken. Omdat ze begonnen met het maken van een Bucket List, noemden ze zichzelf al snel The Bucket List Family. 

Ze verkochten al hun bezittingen en pakten hun tassen voor een reis naar Indonesië, Thailand, de Bahama’s, Australië, NieuwZeeland, Tonga, Fiji en Hawaï. Ze gebruiken voor hun reizen enkel de 45.000 dollar van de verkoop van hun spullen, de rest gebruiken ze om anderen te helpen. Toen Jessica bijvoorbeeld een corrigerende oogoperatie onderging, deden ze vijf anderen dezelfde operatie cadeau. Sindsdien helpen ze elke maand iemand anoniem: zo stuurden ze een gezin van vijf naar Disneyland, hielpen ze een stel dat de hobby’s van hun kinderen niet kon betalen, en een student die zijn collegegeld niet kon ophoesten.

The Bucket List Family bracht onlangs een bezoek aan Amsterdam. Op hun website en Instagram zijn vele foto’s te zien van de prachtige plekken op aarde waar ze met zijn vieren neerstrijken. Voor velen zijn ze een inspiratie, maar ook krijgen ook veel verwijten over hun manier van opvoeden. Moeder Jessica vindt dat lastig, maar zegt dat ze haar kinderen alle mogelijkheden geeft die ze thuis ook zouden hebben. Toen haar dochter Dorothy aangaf graag naar school te willen hebben Jessica en Garret zich opgegeven als vrijwilligers op een school in Bali, zodat ze lessen kon volgen.

“Dankzij het reizen zijn we meer open minded geworden en hebben we veel geleerd over andere culturen. Geluk en goede mensen vind je overal, en waar we samen zijn, zijn we thuis.”

 

 

BRON: NATIONAL GEOGRAPHIC