avatar
     
Health

#RealLifeBody

'Real Life Bodies zijn goed genoeg. We hebben allemaal al een bikini lijf.'

Vandaag op het strand moest ik denken aan de bikinifoto die ik vorig jaar in een opwelling plaatste op mijn blog. Ik had nooit gedacht dat dit blog zo vaak gelezen en gedeeld zou worden. Méér dan 100.000 keer! Anders had ik misschien wel twee keer nagedacht 😉 Maar het is oké, want het gaat om de boodschap.

De boodschap? Real Life Bodies zijn goed genoeg. We hebben allemaal al een bikini lijf. Je hoeft niet te trainen voor een six pack. Mag wel! Hoeft niet. Het afgelopen jaar heb ik veel gesport en gezond gegeten. Geen dieet gevolgd maar geleefd volgens de Ninja Moeder Leefstijlmethode. Dat houd in dat ik regelmatig sport (minimaal drie keer per week: kort en intensief) eet volgens de 80-20 regel (80% van de tijd gezond en 20% wat minder verantwoord) en tijd neem voor ontspanning en mijzelf.

“Ik eet ook regelmatig ongezond omdat ik daar enorm van geniet en vind dat dat moet kunnen”

Dit doe ik omdat het goed voelt. Door deze leefstijl voel ik mij krachtig, sterk, energiek en zelfverzekerd. Ik zorg goed voor mijzelf. Want ik vind mijzelf het allerbelangrijkste. Niet mijn kinderen of mijn man of mijn ouders, nee: IK! Want als ik goed voor mijzelf zorg, dan heeft mijn omgeving daar ook wat aan. Ik train omdat ik het leuk vind. Ik train omdat ik daar energie van krijg en mij sterk voel: fysiek en mentaal. Ik eet gezond omdat ik dat lekker vindt. Omdat ik goed voor mijn lijf wil zorgen. Ik eet ook regelmatig ongezond omdat ik daar enorm van geniet en vind dat dat moet kunnen.

Laats zei iemand tegen mij dat ik wat strenger moet worden. Dat ik dan serieuzer genomen zou worden. Want wie kan zijn doelen nu bereiken als je ook nog mag snoepen en je niet uren op een loopband hoeft te staan? Daar ben ik het dus totaal niet mee eens! En mijn klanten bewijzen dat. Ze bereiken hun doelen op een relaxte manier én kunnen het volhouden. Zonder het gevoel te hebben te falen of op een streng dieet te zijn.

Dat is het belangrijkst. Kort knallen om tien kilo kwijt te raken kunnen we allemaal. Maar wat veel waardevoller is een gezonde leefstijl die je moeiteloos vol kunt houden. Gewoon omdat het normaal wordt. Dan bereik je je doelen wat minder snel, dat klopt. Maar je hebt er veel langer profijt van. Omdat je nu écht eerlijk wordt naar jezelf toe. Nu écht besluit te gaan voor de binnenkant. De leefstijl. Jouw lijf. Geen zes weken bikinibody als quick fix, nee, echt goed zorgen voor jezelf. Dat doe je de rest van je leven.

“De zoektocht naar een geschikte bikini was geen pretje. Geen tieten en een dikke kont is kansloos in de paskamer”

Op de linker foto van vorig jaar voelde ik mij goed. Op de rechter foto die vandaag is genomen voel ik mij ook goed. Ik zal niet liegen. De zoektocht naar een geschikte bikini was geen pretje. Geen tieten en een dikke kont is kansloos in de paskamer. Ik heb er de hele ochtend over gedaan en het was heel demotiverend! En dat voor iemand die verder wel happy is met haar lijf. Laat staan als je al onzeker bent.

Ik zal ook niet liegen over wat ik mooi vindt. Ik houd van gespierde lijven. Maar vooral omdat ze kracht en power uitstralen. Powervrouwen! Maar ook vandaag op het strand bewonder ik met plezier alle lijven. Dik, dun, gespierd en picture perfect. Wat ik nog het geweldigst vindt zijn de vrouwen die trots zijn op hun lijf, hoe ze er ook uit zien. Dus ik doe het gewoon weer. In bikini op het wereld wijde web. Als ik beide foto’s naast elkaar leg zie ik wel een klein verschil met vorig jaar. Ik word daar wel blij van. Want het is vanzelf gegaan. Als resultaat van mijn manier van leven. Het was geen doel op zich maar is een bijproduct. Mooi meegenomen.

“Drie maanden lang gaan we aan de slag met de Ninja Moeder Leefstijlmethode: Sport, Eet & Relax.”

Op 1 september begint mijn online programma. Drie maanden lang gaan we aan de slag met de Ninja Moeder Leefstijlmethode: Sport, Eet & Relax. Zodat jij een gezonde leefstijl kan ontwikkelen die bij je past én die je helemaal eigen kan maken. Dat je dan wat kilo’s verliest en strakker wordt zijn bijproducten. Dat je goed in je vel komt te zitten, trots op jezelf bent, je sterk en zelfverzekerd voelt dát is het doel.

Wil jij jezelf op de eerste plek zetten en mee doen? Stuur mij dan een mail op [email protected] en dan zorg ik dat jij (na mijn vakantie) alle info als eerst ontvangt.

Liefs,
Yousra

Personal Trainer & Gewichtsconsulent

BRON: NINJA MOEDER

Booking.com