avatar
     
Blogs

Ben ik egoïstisch?

'Ik Google naar abortusklinieken want ik wil geen kind op de wereld zetten'

Ik ben zwanger! Het kan niet anders. Ik ben al een paar dagen overtijd, ik ben ’s ochtends misselijk en ik heb enorme borsten die vreselijk pijn doen. Ik ben in paniek en Google naar abortusklinieken want het laatste dat ik op dit moment wil is een kind op de wereld zetten. Is dat egoïstisch? Misschien wel maar ik wil gewoon geen moeder worden. Om er zeker van te zijn dat ik niet zwanger ben, koop ik twee zwangerschapstesten.

Terwijl ik met een vriendinnetje aan de telefoon hang plas ik in een potje. Ik hang de test twintig seconden in het potje, haal hem er uit en duw de dop er op. Ik smijt hem bijna naar de andere kant van de kamer want ik vind dit veel te confronterend. Ik loop naar buiten en steek een sigaret op. Een minuut heeft nog nooit zo lang geduurd. Dan komt het moment suprême, de uitslag… Ik durf niet te kijken. Mijn hart gaat tekeer. Godzijdank, niet zwanger! Om een zwangerschap definitief uit te sluiten, doe ik de volgende ochtend nog een test. Gelukkig is deze ook negatief.

‘Is het dom dat we het regelmatig onveilig doen terwijl ik aan geen enkele anticonceptie zit?’

Maar hoe kan het dan dat ik mij zo vreemd voel? Elke maand ben ik gespannen, want wat als ik niet ongesteld word? Is het dom dat we het regelmatig onveilig doen terwijl ik aan geen enkele anticonceptie zit? Absoluut! Dus tijd voor verandering: ik ga een spiraal laten zetten. Dan hoef ik mij nooit meer zorgen te maken en dat klinkt als muziek in mijn oren. De ingreep zelf? Ik kruip liever in een hoekje om alvast heel hard te huilen…

Booking.com