Blogs

Ken

'Er was één persoon die zich niet bewust was van dit alles maar mij zoveel blijdschap heeft geschonken'

Ik bezocht laatst een festival met workshops waren die te maken hadden met sjamanisme, chakra’s, edelstenen, healing en meditatie. Ik had mezelf voor de ene dag ingeschreven bij een aantal workshops, de andere dag deed ik het wat rustiger aan. Het was de moeite waard, ook om mezelf tegen te komen dat viel niet altijd mee. Maar als het even moeilijk werd kon ik mij altijd wenden tot een aantal personen die me opvingen in ellende en blijdschap. Er zat een persoon tussen die zich niet bewust was van dit alles maar mij zoveel blijdschap heeft geschonken. Dat was Ken.

Ken is een lieve man die houdt van grapjes. Hij mag graag een stevig potje trommelen dus hij was regelmatig bij menig drumcirkel of andere ceremonie met trommels te vinden tijdens het festival. Hij trommelde er flink op los en soms zette hij middenin in een sessie zijn trommel en stok even aan de kant om een praatje te maken met een mooie dame. Hij verscheen regelmatig in een andere outfit, soms herkende ik hem daardoor ook niet. Als ik eenmaal door had dat hij het was dan schoot ik automatisch in de lach. Ken is super, maar waarom nou eigenlijk?

Het is zijn kapsel. Zijn prachtige opgeschoren zijkantjes met bovenop een haardosje uitgespreid over zijn schedel als een soort keutel. Ken Keutel. Achteraf gezien een belachelijk stom grapje natuurlijk, maar het heeft me door alle narigheid heen geholpen. Hem zien verschijnen in een roze bloes of een witte polo of een oranje shirt is natuurlijk een bewijs van zijn prachtige verscheidenheid en diversiteit. Het kapsel echter bleef altijd hetzelfde. En mijn reactie erop bleef ook altijd hetzelfde.

Lieve Ken, dankjewel! Dankjewel dat je zonder het te weten mijn dagen heb gevuld met een vrolijke noot ( en dan niet alleen op de trommel)

Booking.com