avatar
     
Stories

Doris (27) werd als baby verwisseld: wie is mijn moeder?

Grove nalatigheid: na keizersnede onder narcose omgewisseld met andere baby

De wereld van de Oostenrijkse Doris Grünwald (27) verandert in één klap als ze op haar 22e voor de eerste keer bloed gaat geven. Ze komt er op dat moment achter dat de man en vrouw die haar al haar hele leven opvoeden onmogelijk haar ouders kunnen zijn. Doris’ moeder Evelin (51) is op 31 oktober 1990 bevallen in het universitair ziekenhuis van Graz. Vanwege complicaties moest er een keizersnede worden uitgevoerd waarbij ze onder volledige narcose is gebracht. Doris is na de geboorte mogelijk omgewisseld met een andere baby. 

Maar liefst twintig uur is moeder Evelin onder zeil. In die twintig uur is haar kindje waarschijnlijk omgewisseld met een ander kindje. Het gezin stapte naar de rechtbank en heeft gelijk gekregen. De rechter kende Doris en haar ouders voor de ‘grove nalatigheid’ van het ziekenhuis een schadevergoeding van 90.000 euro toe. Het ziekenhuis zegt dat de omwisseling ook later plaats heeft kunnen vinden.

“Wat er ook gebeurt, niets zal ons kunnen scheiden”

Doris heeft op dit moment nog geen idee wie wel haar biologische ouders zijn. Evelin en haar man weten ook niet wat er is gebeurd met hun biologische kind.  Doris doet nu zelf ook opnieuw een oproep naar vrouwen die haar biologische moeder kunnen zijn. Want ze wil haar leren kennen, zeker nu ze zelf moeder is geworden. In eerste instantie had ze deze behoefte niet, maar inmiddels is het verlangen er wel. “Wie is ze? Hoe ziet ze eruit? Heb ik nog broers of zussen? En zijn er erfelijke aandoeningen waar ik moet van weten? Zeker voor mijn kinderen vind ik dat een belangrijke vraag”, aldus Doris. Moeder Evelin steunt haar dochter Doris. In de krant is te lezen dat zij heeft gezegd: “Wat er ook gebeurt, niets zal ons kunnen scheiden. We zullen altijd moeder en dochter blijven. Dit kind is het beste wat me ooit is overkomen en niets kan daar iets aan veranderen.”

De Facebook oproep van Doris

BRON: HLN

Booking.com