avatar
     
Health

‘Onze dochter Emma wil dood’

Radeloze oproep van moeder op Facebook: over 3,5 jaar kan Emma pas intensieve psychische hulp krijgen

De oproep van moeder Claudia van Dooren-Hoovers over haar dochter Emma is vandaag duizenden keren gedeeld op Facebook. Claudia’s dochter Emma wil dood, zo begint het bericht. Claudia geeft aan dat ze gebroken is, aangezien haar dochter niet de psychische behandeling kan krijgen die ze hard nodig heeft. Volgens Claudia zou ze pas over drie en half jaar aan de beurt zijn bij de enige Klinisch Intensieve Behandelkliniek voor jongeren in Nederland. Ze hoopt dat men onderstaand bericht blijft delen. 

“Onze dochter Emma wil dood. Het lijkt haar enige uitweg uit een psychische hel die ze dag na dag moet doorstaan. Het alternatief is, na een wanhopige zoektocht van 3,5 jaar, wachten tot ze aan de beurt is bij de enige Klinisch Intensieve Behandelkliniek voor jeugdigen die ons land rijk is. Stel je voor: slechts 8 behandelplekken voor al die jeugdigen die intensieve behandeling keihard nodig hebben… 8! Het is onbegrijpelijk. Dat dit mogelijk is in een welvarend land als Nederland. Voor een knie operatie wacht je hooguit 6 weken. Je bent zeker van een plek, weet dat je snel beter bent. Bij (ernstige) psychiatrische problemen, waarbij zicht op verbetering cruciaal is, laten ze je in de kou staan. Dan word je in Den Haag niet serieus genomen. We zijn ten einde raad. Hoeveel zelfmoordpogingen moeten we nog meemaken? Eén keer een geslaagde poging en we zijn ons meissie kwijt. Dan is alles voor niets geweest. Terwijl ze zo ongelooflijk hard heeft geknokt! Ze verdient de hulp die ze nodig heeft!! Deel dit bericht als je ook vindt dat er snel iets moet veranderen in Nederland. Hopelijk kan het ons Em nog helpen.”

FOTO: FACEBOOK CLAUDIA

Booking.com