avatar
     
News

Politie krijgt meldingen over mannen in auto die meisjes lastigvallen

Bewoners uit Amersfoort, Achterveld, Bunschoten, Woudenberg en Soest in rep en roer

Bewoners uit de regio Amersfoort, Achterveld, Bunschoten, Woudenberg en Soest zijn in rep en roer. Na het gruwelijke nieuws over de dood van de veertienjarige Romy en Savannah van 14 blijven de meldingen over twee mannen in een donkere auto die jonge meisjes lastigvallen, aanspreken en klemrijden maar binnenkomen. De politie neemt alle meldingen zeer serieus en vraagt iedereen die hier nieuws over heeft contact op te nemen. 

Via social media laat de politie het volgende weten:
“Inmiddels is vastgesteld dat het aangetroffen lichaam de sinds donderdag 1 juni vermiste 14-jarige Savannah betreft. De familie van Savannah is hiervan in kennis gesteld. Het onderzoek wordt onverminderd voortgezet en uitgevoerd door een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Op zondag 4 juni rond 11.40 uur meldde een voorbijganger dat er in het water bij de Kronkels op het gelijknamige bedrijventerrein een lichaam lag. De politie zette direct de omgeving rond de vindplaats af en er werd een uitgebreid en zorgvuldig recherche- en forensisch onderzoek uitgevoerd. Die zorgvuldigheid was van groot belang om eventuele sporen niet te missen of onbedoeld te wissen. Een groot aantal specialisten en de politiehelikopter ondersteunden de recherche bij dit onderzoek.

Afgelopen vrijdag 2 juni werd het lichaam van een meisje aangetroffen in het water van een sloot aan het Emelaarsepad in Achterveld. Uit onderzoek is gebleken dat het meisje door een misdrijf om het leven is gebracht. Is er een verband tussen de zaken? Dat is onbekend. Die vraag stellen wij ons natuurlijk ook. Uiteraard houdt de politie met verschillende scenario’s rekening en waar verbanden zijn, worden deze onderzocht.

Er zou sprake zijn van een donkere auto met twee mannen daarin die meisjes lastigvalt in de omgeving? De politie is bekend met diverse signalen hierover vanuit de omgeving. Mensen die zelf hiermee een ervaring hebben (gehad) of meer informatie hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844. Bij verdachte situaties kan zoals gebruikelijk direct 112 worden gebeld.

Voor meer informatie over deze onderzoeken wordt u verwezen naar www.politie.nl. Eventuele tips of andere voor het onderzoek relevante informatie kunt u daar kwijt via het formulier. Telefonisch contact kan via het algemene nummer, 0900-8844 of via meld misdaad anoniem, 0800-7000.”

Bericht delen? Ja, graag!
Bron: politie.nl / Twitter: PolitieUtrecht
Foto: Koen van Weel/ANP

Booking.com