avatar
     
Health

Bloody hot!

Met deze tips komen jij en je kinderen stressloos de warme dagen door

Konden jouw kinderen vannacht niet slapen vanwege de warmte? Was de zon ze gisteren aan het einde van de middag teveel? Had jij stress van het zonnebrand smeren, hydrateren van je koters en het verplaatsen van de parasol? Met deze tips komen jij en je kinderen stressloos de warme dagen door!

 • Het is een open deur en iedereen weet het, maar heb jij gisteren echt twee liter water gedronken? Witte wijntjes en biertjes tellen niet mee! Nou? Eerlijk…?
 • Als je op pad gaat, neem dan véél water mee. Niet één flesje van een kwart liter. Dat is te weinig! Als je zelf veel water drinkt leer je je kinderen dit ook te doen. Vertel je kinderen waarom water drinken zo belangrijk is voor hun lijf.
 • Vergeet kinderen geen hoedjes/petten of andere hoofddeksel op te zetten. Met deze krachtige zon kan de hoofdhuid makkelijk verbranden. Zorg dat je kind meerdere hoofddeksels heeft want je vergeet ze, ze raken kwijt, blijken nog in de andere auto te liggen, et cetera. Hoedje van je baby kwijt? Maak een fashion statement met een hydrofiele doek.
 • Geef je kinderen een armbandje met je mobiele nummer als je de deur uit gaat en vertel ze dat ze wanneer ze je kwijt zijn naar iemand toe gaan en vragen je te bellen. Deze armbandjes kun je kopen bij Hema of Etos, in strandtenten aan de Noordzee kun je ze gratis krijgen.
 • Het is misschien verleidelijk om tussen 12.00 en 15.00 uur in de zon te blijven zitten, maar met kinderen kun je er beter voor zorgen dat je tussen de middag in de schaduw bent en je niet teveel inspant. Laat oudere kinderen een middagtukje doen als je ziet dat ze een slaapje kunnen gebruiken.
 • Snack met groenten en fruit: deze bevatten water, vitamines, suikers en zouten: die heb je allemaal nodig!
 • Smeer jezelf en je kinderen goed in met zonnebrand en blijf dit doen!
 • We hebben allemaal de neiging om ons met warm weer zo bloot mogelijk te kleden, maar hele luchtige, niet strak zittende, bijvoorbeeld linnen of katoenen kleding is fijn om te dragen, dit geldt ook voor kleintjes.
 • Verkoel je kinderen met water, een nat washandje doet vaak wonderen.
 • Neem tijdens autoritten natte washandjes mee in ziplockzakjes zodat je spruiten zichzelf kunnen opfrissen.
 • Houd overdag de ramen in huis gesloten en doe ook de rolgordijnen en gordijnen dicht.
 • Als de zon onder is zet je ramen en deuren open zodat je huis kan luchten.
 • Houd je kinderen ten alle tijden goed in de gaten.
 • Slaap luchtig: vervang dekbedden door lakens, ook in de kinderbedden.
 • Vervang pyjama’s door ondergoed en zorg dat je voor baby’s een dunne zomerslaapzak in huis hebt.
 • Krijg je de bovenetage van je huis niet koel? Hang natte lakens op!
Booking.com