avatar
     
News

Peter Moes (32) overleden aan complicaties stamceltransplantatie

'Wat zijn we trots dat hij heeft gevochten tot de laatste hartslag'

Sinds ons interview met Lindsay van den Bosch over haar zoektocht naar een geschikte stamceldonor zijn wij erg betrokken bij mensen die in hetzelfde schuitje zaten of zitten als Lindsay. De 32 jarige Peter Moes onderging eind vorig jaar net als Lindsay een stamceltransplantatie en vanochtend hoorden wij het vreselijke nieuws dat hij afgelopen maandag op 32 jarige leeftijd is overleden. 

Peter is vijf weken vader van zijn dochtertje Fenne als hij ontdekt dat hij aan een acute vorm van leukemie lijdt. Om te overleven is een stamceltransplantatie noodzakelijk. Peter en zijn vrouw Lianne vragen via social media aandacht voor de vreselijke ziekte Peter’s enige overlevingskans. Op de Facebookpagina ‘Stamcelfie’ konden mensen zich aanmelden als stamceldonor en een selfie met het aanmeldingsformulier uploaden om stamceldonatie meer aandacht te geven. In december wordt er voor Peter een geschikte stamceldonor gevonden en ondergaat hij een transplantatie waardoor zijn cellen worden vernieuwd. Doordat er later complicaties optreden overlijdt Peter afgelopen maandag. Peter’s vrouw Lianne schrijft vandaag op de Facebookpagina Stamcelfie:

Wat waren we blij toen er een donor was gevonden.
Wat waren we blij dat de transplantatie was gelukt.
Wat zijn we trots dat hij heeft gevochten tot de laatste hartslag.
Wat zijn we verdrietig dat hij er niet meer is.

Rust zacht lieve Peet.

De familie roept vrienden en familie op een donatie te doen aan Stichting Matchis en mooie herinneringen op te schrijven over Peter, zodat Lianne deze kan bundelen voor Fenne.  Peter wordt zaterdag in besloten kring begraven in Wierden.

Wij wensen Lianne, Fenne en alle familie, vrienden, collega’s en kennissen van Peter heel veel sterkte met het verlies. Peter’s verhaal bewijst maar weer dat je er ook na een geslaagde transplantatie nog lang niet bent.

 

5 oktober 2016
Lianne schrijft op de pagina Stamcelfie:

Als er iets is wat ik kan doen….”

Zoals jullie weten is Peter flink ziek & we willen allemaal héél graag dat hij weer beter wordt.

Daar kun jij aan meehelpen!

Niet alleen Peter, maar duizenden mensen krijgen elk jaar te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben en een stamceltransplantatie hun leven kan redden.

Helaas is er een groot tekort aan stamcel donoren en dat is best gek, want het hele proces is eigenlijk heel eenvoudig! Je hoeft alleen maar naar www.matchis.nl te gaan, een testkit bestellen en dan kun je 2 weken later vanuit je luie stoel een wattenstaafje door je mond halen.

Makkie toch?

En stel nou, je bent een match! Nou dan doe je natuurlijk eerst een klein dansje en daarna ga je even wat bloed afgeven.
Geen spannende operaties.
Geen ellenlange processen.
Gewoon een beetje bloed af laten nemen!

Oké, daarna kun je er een beetje moe van zijn, een dag, misschien wel 2.
Maar goed, iemand met leukemie voelt zich best wel vaak best wel moe. En als je die dan kan helpen, dan valt dat toch reuze mee?

Dus, wil jij wat karma punten scoren & heb je wel zin om wat te kunnen betekenen?

Ga dan naar www.matchis.nl en vul het formulier in, plaats na ontvangst van je pakketje je stamcelfie & win….. Een leven!

Een leven redden, je hebt het in je!

BRON: FACEBOOK STAMCELFIE

Booking.com