avatar
     
Blogs

Amanda goes vegan

Van alleseter naar planteneter

In januari konden jullie al een blog van mij lezen over vlees. Hierin besprak ik mijn twijfels over het consumeren van vlees, maar at nog wel een beetje vlees. Het voelde steeds minder goed om vlees te eten en de twijfels werden alleen maar erger. Een maand geleden kwamen er verschrikkelijke beelden naar buiten van het slachthuis in België. Vanaf die dag wist ik het zeker: ik eet nooit meer vlees, echt nooit meer.

En zo begon een maand geleden mijn nieuwe leven als vegetariër, nouja toen nog vegetariër. Ik ging mij goed verdiepen in voedsel, kocht een aantal boeken en keek samen met mijn vriend een aantal voedseldocumentaires op Netflix. Ik keek de documentaires Cowspiracy en Food Choices. Deze documentaires kan ik allebei erg aanraden. Mijn vriend besloot na het zien van Food Choices om ook nooit meer vlees te eten. Ik ging een stapje verder…

Waarom drink ik melk? Waarom steel ik borstvoeding van een kalfje? Waarom eet ik een ei? De kippen hebben een verschrikkelijk leven en de haantjes gaan de versnipperaar in als kuiken, omdat ze niet productief zijn, ze hebben geen nut. Ik besloot om mij verder te verdiepen in veganisme.  Ik eet inmiddels drie weken veganistisch en voel mij er zo ongelofelijk goed bij.

Er is een nieuwe wereld voor mij opengegaan met de meeste heerlijke recepten. Eigenlijk heb ik de afgelopen drie weken nog nooit zo lekker gegeten: veel groente, fruit, noten, zaden en peulvruchten. Ik kook veel meer vers en eet minder ongezonde dingen, 80% uit de supermarkt is namelijk niet veganistisch. Ik geniet er ontzettend van en ook de mensen om mij heen eten lekker mee en genieten van het eten wat ik maak. Ik merk dat ik op een hele positieve manier met eten bezig ben: ik let op voedingsstoffen en niet op calorieën. Deze nieuwe levensstijl bevalt me prima. Goed voor de aarde en goed voor mijn lichaam. Veganistisch eten is een feestje.

Vegan kwarktaart