avatar
     
Blogs

Een date van een kop kleiner

'Met mijn dertig meter been ben ik volgens het internet gedoemd tot een vriendloos bestaan'

Tags: , ,

Kleinere vrouwen schijnen mannen het gevoel te geven dat ze groot en sterk zijn. Het roept een gevoel op dat mannen vrouwen moeten beschermen. Lange vrouwen zijn daarom per definitie minder aantrekkelijk. Met mijn dertig meter been ben ik volgens het internet gedoemd tot een vriendloos bestaan want het is meer uitzondering dan regel dat een man groter is dan ik.

Gelukkig vind ik op datzelfde wereldwijde web ook legio voorbeelden van bekendheden waarvan de vrouw een kop groter is dan hun partner. Neem Nicole Kidman en Tom Cruise. Tom’s ego overstijgt hoogstwaarschijnlijk dat van Nicole, maar dat heeft hen er niet van weerhouden om voor elkaar te gaan. Oké, een lang en gelukkig leven samen was niet voor hen weggelegd, maar toch. Dit biedt perspectief!

“Happn laat je mensen vinden die jouw pad hebben gekruist binnen een straal van 250 meter”

Ik ben als een bezetene gaan Googlen op dit soort hersenloze informatie omdat er een nieuwe date op de planning staat, met wederom iemand die een kop kleiner is dan ik. Dit keer is het niet Tinder of Inner Circle, maar Happn dat mij aan het daten krijgt. Happn laat je mensen vinden die jouw pad hebben gekruist binnen een straal van 250 meter. Je zou dus denken dat ik L. al een paar keer heb gezien, maar niets is minder waar.

We spreken af voor zijn huis en lopen vanuit daar de stad in. We belanden uiteindelijk ergens op een terras. Ik voel mij in het begin echt niet op mijn gemak, maar dat ligt niet aan hem. Ik ratel mijn CV op en begin mijzelf intens te haten. Als we ons uiteindelijk aan de bar vestigen wordt het erg gezellig en voel ik niet alleen de wijn flink binnen komen.

De klok heeft middernacht geslagen en ik moet echt naar huis. Als we bij het station staan te wachten, ik iets onderuit gezakt tegen een busje aan, zoent hij mij. Hij knijpt in mijn kont en vraagt of het stiekem mijn knie is. De beste man heeft humor! De wijn en de korte nacht zorgen ervoor dat ik de volgende dag totaal ergens anders zit met mijn gedachten. Of kan ik het daar niet aan wijten?

Booking.com