avatar
     
Blogs

Mixed signals

'Is het de onmacht van het mannelijk geslacht om niet te luisteren?'

Ik vraag mij altijd af of mannen doof zijn. Is het de onmacht van het mannelijk geslacht om niet te luisteren? Het is volgens mij algemeen bekend dat je communicatie naar een man heel duidelijk moet zijn. Geen poespas of er omheen draaien. Gewoon straight to the point zijn. Ik dacht ook dat ik heel duidelijk naar 21 was geweest wat betreft het stukje ‘ik kan legio redenen benoemen waarom ik geen relatie met je wil’, maar meneer blijkt prima in staat te zijn om mijn woorden te verdraaien. Ik wijt zijn gehoorschade maar aan het feit dat ik hier te maken heb met een jonge hond.

De laatste keer dat ik een nacht door heb gebracht met 21, heb ik hem nog een keer duidelijk gemaakt dat ik niets van hem wil, behalve af en toe een gezellig avontuurtje. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht te zijn en de volgende ‘date’ staat al op de planning. Op de dag van de date krijg ik een appje dat meneer brak is en het wil verplaatsen naar een andere dag die week. Voor mij is dat het moment om er een punt achter te zetten. Ik merk dat ik geen zin heb om als een loopse teef achter hem aan te huppelen zodra het hem uit komt.

“De reden dat ik onze afspraak heb afgezegd is omdat het telkens te dichtbij komt en ik houd van onbereikbaarheid”

Het blijft een paar dagen stil maar dan popt er in mijn scherm een berichtje op: ‘Hi lieverd. Ik vond het verstandig om je een paar dagen met rust te laten. Want dat is toch wat je wilt? De reden dat ik onze afspraak heb afgezegd is omdat het telkens te dichtbij komt en ik houd van onbereikbaarheid.’ Ik begin even te twijfelen aan mijn kennis van de Nederlandse taal dus vraag ik mijn grote vriend Google om mij te helpen: ‘communiceren is het uitwisselen van betekenissen door te reageren op elkaars signalen’. Ik vind het knap dat er mensen zijn in deze wereld die een verhaal zo naar hun eigen hand weten te zetten. Hij zoekt het maar uit met zijn ‘mixed signals’.

Als ik een week later in de club sta te dansen zie ik 21 binnen lopen. Hij begroet K. innig maar presteert het mij volkomen te negeren. De rest van de avond staat hij op een meter afstand en ik zie dat hij regelmatig mijn kant op kijkt. Als ik niet veel later in de rij sta bij de toiletten, staat hij ineens naast mij en geeft hij mij een kus op mijn schouder. Ik begrijp niet zo goed waar dat ineens vandaan komt.

Het enige dat ik nog van hem wil zijn mijn oorbellen, maar die liggen hoogstwaarschijnlijk allang bij het grofvuil.

BEELD: PEXELS

Booking.com