avatar
     
Blogs

Op de boerderij

Frietkramen, trampolines, ballonnen, snoep en ijs zijn allemaal niet meer nodig

Eerder schreef ik al een vrij dwingend advies aan alle ouders om met kinderen een week naar de boerderij te gaan. Onze vakantie afgelopen zomer op een boerenbedrijf was fantastisch. Niet alleen voor de tablet-, smartphone- en suikerverslaafde kinderen van Nederland zou de boerderie goed zijn, het advies geldt voor alle kinderen. En sinds vandaag weet ik dat ook een half dagje op de boerderij een dikke aanrader is.

Vandaag op Tweede Paasdag organiseerde Albert Heijn de AH Buitendagen. Diverse boerenbedrijven die melk, tulpen, cherrytomaten en bramen leveren aan de Appie openden hun deuren voor het grote publiek. Het melkveebedrijf dat wij hadden uitgezocht stond niet op de kaart, waardoor we drie kwartier ronddoolden over schattige dijken en langs prachtige weilanden, vol koeien, schaapjes, lammetjes en paarden. Toen we dan eindelijk op de boerderie arriveerden werden we gastvrij ontvangen door vrolijke mensen die nog een beetje moesten wennen aan hun nette kloffie dat ze speciaal voor deze dag uit de kast hadden gehaald.

Clowns, springkussens, frietkramen, trampolines, ballonnen, snoep en ijs zijn allemaal niet meer nodig wanneer je op een plek komt met a) heel veel ruimte om te lopen, springen, rennen en je te verstoppen en b) dieren. Er waren koeien, kalfjes, babypoezen van nog maar een paar uurtjes oud en maar liefst twaalf Labradoedel pups van zes weken. Er was een hooischuur, er waren plassen om in te stampen, en kisten met appeltjes en mandarijnen. Er was een dierenarts met wit haar met een hele mooie stem die werkelijk alles wist van koeien. Er was een speurtocht, een grote traktor en een excursie naar de melkrobot. De boterham chocopasta smaakte de kinderen heerlijker dan ooit en om half zeven lagen er hier in huis al twee meisjes te slapen. Need I say more?!

Booking.com