Blogs

Moeder van vier zonen

'Mam ik zie soms mannen heel verliefd naar jou kijken!'

Een laag zelfbeeld is bij mij heel goed te verhelpen in een gesprek met mijn zoon. Daar waar ik zit te klagen over dat ik mezelf dik vindt zegt hij steevast “ik vind dat je niet zo moet zeuren”. Maar vandaag kreeg het gesprek een andere wending. We liepen op de stoep toen hij plotseling zei: “Mam ik zie soms mannen heel verliefd naar jou kijken!” Ik was verbijsterd! Mijn zoon van negen  jaar ziet wulpse blikken van mannen naar zijn moeder! Dit kan niet waar zijn! “Mam als iemand tegen jou zegt dat hij verliefd op je is zeg ik: het spijt me zeer maar ze is bezet.” Ik zuchtte tevreden. “Ja zeg jij dat maar…” Mijn jongste had nog een toevoeging: “Mam ik ben verliefd op jou hoor” “Ja ze is bezet.” In gedachten ging ik mezelf nog even na. Ik heb normale kleding aan, draag nauwelijks make up, zie eruit als een moeder met vier zoons. Ja zo zie ik er echt uit…

“Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk, en ik vaar in mijn eigen bootje. En hij mag best meevaren!”

We vervolgden onze weg over de stoep op weg naar een oma van een vriendje van een van de jongens. Deze oma was echt geen grijze duif hoor. Een pittige oma met rode lippenstift geverfd haar en hippe kleding. Vrolijk deed oma de deur open. We raakten in gesprek en zo vertelde zij over haar man. Nou ja eigenlijk haar vriend. Ze woonden niet samen, deze hippe opa en oma; daar moest zij niets van weten. “Hij is hier heel vaak hoor, maar af en toe vraag ik hem om te gaan, kijk daar staan zijn koffers paraat.” Ik knikte begrijpend. Wat een heerlijke oma. Ze eindigde haar betoog met de volgende zinnen: “Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk, en ik vaar in mijn eigen bootje. En hij mag best meevaren!” Ik luister naar de raad van oma, want oma weet gewoon raad.

BEELD: PEXELS

Booking.com