avatar
     
Lifestyle

Opvoeden: hoe gaat het bij jou thuis?

Gezocht: ouders & oudere kinderen

Zoals jullie wellicht weten ben ik naast hoofdredacteur van ShePostsOnline ook freelance redacteur/verslaggever televisie. Dit houdt in dat ik werk voor verschillende bedrijven en omroepen. Momenteel doe ik research voor een programma voor de NTR. Het gaat om de tweede serie van het programma ‘Omdat ik het zeg‘. Er is één serie van het programma gemaakt. Presentatrice Hanneke Groenteman en caberatier Roué Verveer gingen in deze eerste serie los van elkaar in gesprek met diverse gezinnen om te praten over een onderwerp waar iedereen een andere mening over heeft: het opvoeden van kinderen.

Deze zomer wordt de tweede serie van ‘Omdat ik het zeg’ opgenomen en deze serie wordt nog leuker dan de eerste. Waarom? Dit seizoen gaan Hanneke en Roué samen op pad en spreken ze zowel ouders als kinderen. Daar waar Hanneke zichzelf maar een matige opvoeder vindt (alles kon vroeger eigenlijk wel) maakt Roué zich best zorgen over de Nederlandse opvoeding. Zijn zonen worden streng opgevoed. Hij schreef er een boek over: ‘Waarom? Daarom!’

Ik ben voor dit programma op zoek naar ouders met kinderen van 10-18 jaar die het leuk vinden om mij meer te vertellen over hoe het thuis is. Zijn er regels voor het gebruik van tv, tablets en smartphones? Moeten de kinderen meehelpen in het huishouden of niet? Is het anders dan jongens op te voeden dan meisjes? Herken je dingen van je eigen opvoeding terug in hoe je nu zelf bent als ouder? Of juist helemaal niet? Wat vinden de kinderen van de opvoeding die ze krijgen? Zouden ze misschien wat meer begeleiding van hun ouders willen? Of worden ze er gek van dat alles besproken moet worden? Vinden ze hun ouders relaxt of overdreven bezorgd?

Belangrijk is dat we een reëel beeld kunnen laten zien van diverse gezinnen in Nederland, en daarom wil ik je vragen dit bericht te delen als je vrienden hebt met oudere kinderen die het leuk vinden om met mij in contact te komen. Alleenstaande ouders, samengestelde gezinnen, traditionele gezinnen, Nederlandse gezinnen, buitenlandse gezinnen: we maken graag een mix! 
Heel erg bedankt! 

Interesse? Mail naar: [email protected] en vermeld in het onderwerp dat het gaat over ‘Omdat ik het zeg’. 

Booking.com