avatar
     
Food

Paasei Cupcakes

Uit: 'Lekker koken met restjes'

Vandaag delen we een recept uit het boek ‘Lekker koken met restjes’ van Kliekjeskoningin Daisy Scholte. Met paaseitjes kun je namelijk nog meer doen dan ze allemaal opsnoepen… stop ze eens in een cupcake! 

“Een paar jaar geleden was er een heuse cupcake-hype gaande. Er werden zelfs in elke stad cupcakerestaurants geopend. Tussen al die mooie, kleine taartjes heb ik nog nooit een cupcake gemaakt van paaseirestjes gezien. Jij wel?

VOOR 12 CUPCAKES

Dit heb je nodig:

100 g boter
130 g zelfrijzend bakmeel
120 ml licht geklopte room
2 eieren
3 el suiker
12 cupcakevormpjes
12 paaseitjes, mag met vulling

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter langzaam in een pannetje.
  3. Zeef het bakmeel en mix er de room, eieren, boter en suiker doorheen tot een egaal beslag.
  4. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.
  5. Druk in elk vormpje een paaseitje en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met het beslag.
  6. Bak de cupcakes in ongeveer 30 minuten.
  7. Als je nog paaseitjes over hebt kun je die gebruiken om de cupcakes te versieren.

Eet smakelijk!”

Wil je meer leuke recepten? Op de site van Daisy is haar kookboek te bestellen!