avatar
     
Food

Romige curry uit de Indiase keuken

Het recept voor Butter Chicken

Butter Chicken is een romige curry uit de Indiase keuken. Het is boterzachte kip in een kruidige en romige saus. Het is een recept dat je binnen 30 minuten op tafel kunt hebben. Heerlijk met verse groenten, rijst en naanbrood!

 Ingrediënten (4 personen)
  • 400 gram kipdijfilet
  • 100 ml slagroom (niet geklopt)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel + 3 theelepels Garam Masala
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 medium uien
  • snufje kaneel
  • peper & zout
  • optioneel/ ter garnering: koriander

Hoe je Butter Chicken maakt:

  1. Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe deze in een ruime kom. Doe hierbij 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 theelepels citroensap, 3 theelepels Garam Masala en 1 theelepel zout. Meng dit goed door elkaar en zet even apart zodat het lekker kan intrekken.
  2. Snipper vervolgens de uitjes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit de uitjes rustig aan tot ze glazig zijn geworden. Voeg vervolgens 2 teentjes fijngesneden knoflook toe en bak deze even mee. Doe er dan 1 eetlepel Garam Masala, 1 theelepel paprikapoeder, een snufje kaneel en 1 theelepel zout bij. Bak dit ook even mee en tot slot doe je er één blik tomatenblokjes bij. Breng dit aan de kook en giet de slagroom erbij. Zet het vuur direct laag en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa.
  3. Als de saus gepureerd is voeg je de kip toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat dit vervolgens op middelhoog tot laag vuur een minuut of 15 lekker rustig pruttelen tot de kip gaar is.
  4. Zodra de kip gaar is roer je 2 eetlepels roomboter door de saus (het gerecht heet niet voor niets ‘ Butter Chicken’). Breng op smaak met peper & zout en garneer eventueel met wat blaadjes koriander. Eet smakelijk!

Geen kruiden in huis? No worries. Bij de Appie kun je een kruidenmix van Kumar’s kopen met komijn, fenegriekblaadjes, pure ghee (geklaarde boter) en cashewnoten. Deze specerijenpasta is echt heel lekker!

BRON: EEFKOOKTZO/VERSTEGEN