avatar
     
Blogs

‘Vindt hij mij leuk?’

Dit is het advies van Eef aan haar vriendinnen

Een vraag die mij vaak wordt gesteld door vriendinnen op liefdespad na afloop van een paar dates is: “Eef, vindt hij me leuk denk je?” Hierbij een korte algemene samenvatting van mijn advies op de o zo belangrijke vraag en gedachte: ‘vindt hij mij leuk?!’

1. Luister naar je intuïtie

Voelt het niet goed, dan zit het niet goed En Cruyfiaans; Voelt het goed, dan zit het goed. Welk gevoel krijg je als je met hem praat? Een naar gevoel in je onderbuik dat er iets niet klopt? Of juist vlinders? Luister hiernaar. Hoe vaak denk je niet achteraf ‘ik voelde ….’ En heb je spijt dat je er toen niet naar handelde?

Conclusie: Je onderbuikgevoel blijkt (te vaak achteraf) je beste raadgever.

2. Geen woorden maar daden

Mannen zijn een stuk minder ingewikkeld dan vrouwen. Zegt hij dat hij je wil zien en je gaat bellen, maar doet hij dit niet? Simpel: Dan wil hij je niet zien, en dan gaat hij je niet bellen. Hoe vaak ik wel niet een vriendin hoor zeggen ‘ja maar hij zei’ of ‘ja maar hij beloofde dat…’ Kwam hij die belofte niet na? Dan heb je te weinig prioriteit. Meestal als een man iets wil (wat niet vanzelf niet naar hem toekomt) dan gaat hij het halen.

Andersom kan ook: Is hij stug en afstandelijk (en misschien zelfs een beetje onaardig) maar is zijn gedrag betrokken? Denk aan: een stug berichtje of je wel veilig thuis bent gekomen tot aan het plakken van je lekke band? Gedraagt hij zich verzorgend en beschermend? De kans is groot dat jullie meer hebben dan enkel vriendschap, maar misschien kan of wil hij deze gevoelens (nog) niet onder ogen komen.

Conclusie: Let meer op wat hij voor je doet, en minder op wat hij tegen je zegt. Oordeel op basis van zijn daden, niet aan de hand van zijn woorden.

3. Wat is zijn beeld van jou?

Als een man je ontmoet plaatst hij je (bewust of onbewust) in een hokje: 1.Lust 2. Liefde of 3. Laten lopen. En wat mij betreft de (vergeten) 4. Onbereikbaar. Zijn mening kan veranderen naarmate hij je beter kent, en je hebt hier zelf invloed op: gedraag jij je als flirt en fluister je op jullie eerste date al stoute plannen in zijn oor? Dan is er een grote kans dat hij je enkel in het hokje 2. Lust plaatst. Gedraag jij je koel en afstandelijk naar hem? (wellicht uit zelfbescherming) terwijl je hem stiekem heel leuk vindt? Dan geef je hem het gevoel dat jij je te goed voor hem voelt en stopt hij met moeite doen: ofwel categorie 4. Onbereikbaar.

Idealiter stuur jij zijn beeld van jou zo dat hij je in hokje 2. Liefde plaatst, met een kleine knipoog naar 3. Lust. Helaas is liefde lastig te sturen en volledig afhankelijk van wederzijdse chemie en de zogeheten ‘klik’. Meer dan de leukste versie van jezelf (op innerlijk en uiterlijk gebied) kun je niet zijn.

Veel mannen blijven hangen in lust, dus is hij na vele dates nog niet klaar voor liefde? Of blijft hij maar twijfelen? Duidelijk: dan vindt hij je dus niet leuk genoeg en zijn er vast andere mensen waar jij beter je energie en tijd in kunt steken.

Conclusie: Wees je bewust van je uitstraling en gedrag. Én belangrijker: bij twijfel niet oversteken.

4. Lichaamstaal

Waar je een hoop aan af kunt lezen is zijn lichaamstaal. Hier zijn al vele boeken over geschreven en websites aan gewijd, hieronder dus kort slechts enkele voorbeelden. Let op! De scheidslijn tussen liefde en lust is dun als het op lichaamstaal aankomt, maar je kunt wel concluderen dat hij je aantrekkelijk vindt en met je flirt als:

Afstand
Hij in sociale kring dicht (+- 50 cm) bij je staat. Bevriende mannen en vrouwen houden namelijk minstens 70 cm meter afstand als ze een gesprek hebben. Ook kiest hij ervoor in een groep om dicht bij jou in de buurt te staan of te gaan zitten en checkt hij vaak waar jij bent.

Aanraking
Hij je zomaar aanraakt: denk aan een denkbeeldig pluisje op je jas, een klopje op je schouder, speels aan je haar zitten, een hand bij het uitstappen uit een auto, zijn hand op je rug als je voor hem loopt of naast hem staat, zélfs een high five of een ‘boks’ en ga zo maar door. Als hij je aantrekkelijk vindt zal hij (op een respectvolle manier) proberen om de aanraakbarrière te verbreken. Dit is voor een man ook vaak een manier om te testen hoe jij op hem reageert, voordat hij een stapje verder durft te gaan.

Lichaamshouding
Denk aan een apenrots; Bokito maakt zicht groot en mannelijk voor het vrouwtje wat hij leuk vindt. Als hij indruk wil maken zorgt hij met zijn houding dat hij stoer en mannelijk oogt: Hij staat met zijn benen wijd, rug recht en hoopt dat zijn beste facetten je opvallen. Ook zal hij je afschermen van andere ‘mannetjes’ met zijn lichaam bijvoorbeeld in een kroeg of café. Na-aapgedrag kun je ook letterlijk nemen. Iemand die jou leuk vindt, doet je na.

Ogen
Zijn pupillen worden groot als hij met je praat. Als mannen iets zien wat ze leuk vinden trekken ze (dit kan heel subtiel zijn) altijd even kort hun wenkbrauwen omhoog. Ook kijkt hij vaker naar je mond en ‘scant’ hij de rest van je gezicht.

Glimlachen
Hij laat letterlijk vaker zijn tanden zien als hij lacht. Hij glimlacht van oor tot oor als hij je ziet.
Daarnaast is alles wat je zegt een stuk grappiger dan voorheen. Dus zal ook zijn lachfrequentie omhoog gaan.

Ik hoop dat je op je zoektocht naar liefde of lust wat hebt aan bovenstaande verzameling tips.

Liefs! Eef

Booking.com