avatar
     
Lifestyle

Het perfecte present

Kleine vaasjes voor leuke bloemetjes

Oh, wat houd ik van kleine cadeautjes. Hoe kleiner, hoe beter. Kleine doosjes bewaar ik altijd om weer kleine lieve dingetjes in weg te geven. We kregen een prachtig klein rood doosje met eromheen een chique rood lint. En wat schetste mijn verbazing? Er zaten drie hele schattige kleine bloemenvaasjes in. Voor dat ene bloemetje wat je dochter voor je plukt op weg van school naar huis en die ene ranonkel uit het boeket waarvan de steel is geknakt. Wat een leuk cadeau!

“Voor die ene roos of die ene anjer die uit een heel groot boeket nog overblijft, voor toevallige vondsten van mooie takjes of blaadjes of bloemen op je weg, voor wat kinderen met een groot hart vastgeknepenn in hun vuistjes meebrengen uit de tuin: een vaasje dus voor margrietjes, boterbloemen, paardebloemen of fluitenkruid. Hermen de Coninck beschreef het ooit zo mooi in een gedicht dat Melkweg heet:”

Je kunt in de wei uit een melkweg van wit

één takje fluitenkruid plukken om thuis

in een vaasje te zetten en van dat takje

één twijgje afbreken en daarvan één 

steeltje en daarvan één bloempje

en van dat bloesje één pointe

van het godganse pointillisme.

Nee, dat kun je niet.

 

Uit: Enkelvoud
de Arbeiderspers 1981

Wil jij iemand verrassen met dit lieve cadeau? Hier kun je de vaasjes bestellen. 

Booking.com