avatar
     
Blogs

Boer zoekt Vrouw afl. 5: De logeerweek

'Ligt het nou aan mij of worden die uitzendingen steeds saaier zeg maar'

Ligt het nou aan mij of worden die uitzendingen steeds saaier zeg maar. Ik hoop iedere keer op een stukje vuurwerk zeg maar. Dat ze elkaar, zeg maar, eens lekker vastpakken zeg maar. In plaats van, zeg maar, steeds zo’n afstandelijke rondleiding. Maar het wil nog niet echt vlotten. Maar goed, ik zal proberen om er, zeg maar, het beste van te maken.

Ollekebolleke vroeg zich af waarom de dames zo makkelijk Nederland achter willen laten. Hadden ze er wel goed over nagedacht? Weten Harriet, Sandra en Alberdien überhaupt wel waar ze aan beginnen. De grote vriendelijke reus besloot de dames uit te testen met een voelspelletje. Hij had iets verstopt in een koe en ze mochten allemaal om de beurt met een condoompje om de arm voelen wat het was. Alberdien vond het zielig voor de koe en weigerde. En omdat vegetariër Harriet vorige week eigenlijk al afviel tijdens de eetproef, is de spanning voor het keuzemoment bij Ollekebolleke er wel af. Het wordt natuurlijk gewoon Sandra.

David liet zijn meiden een stuk grond zien dat hij graag wil hebben. Waarom? Gewoon voor de heb. Davids moeder heeft hem vroeger blijkbaar nooit geleerd dat hij eerst moet opruimen waar hij mee gespeeld heeft voordat hij weer nieuw speelgoed pakt. Maar misschien hoeft dat in Roemenië niet en mag je overal rommel maken. Kan ook. Van zijn meiden hoeft David in ieder geval geen kritische vragen te verwachten. Laat ze een paar schattige sabbelende biggetjes zien en ze trekken het liefst vandaag nog bij hem in. Zelfs als blijkt dat ze in Roemenië ook muizen hebben (je verwacht het niet). Helaas voor Susan en Mara is David er al uit. Hij kiest voor Jorien en waarschuwde haar alvast dat hij ook een botte lul kan zijn. Dan kan hij haar straks lekker uitschelden en daarna zeggen: “niet zeiken hè, ik heb je gewaarschuwd.”

Als een vrouw daar niet geil van wordt…

Riks trakteerde ons op een lesje efficiency. Als je aardappels schilt boven de prullenbak, hoef je de schillen niet in een bakje te doen en dat scheelt weer afwas. Als een vrouw daar niet geil van wordt, weet ik het ook niet meer. Ik ga het morgen in ieder geval ook proberen. Riks eet trouwens ook zijn eten vanuit de pan. Dat scheelt weer borden. En als hij dorst heeft, zet hij zijn mond rechtstreeks aan een uier. Dat scheelt weer glazen. Marit houdt wel van efficiency en vindt Riks erg leuk. Eline daarentegen moet nog wat beter haar best doen. ‘Anders komt ze nooit bovenop terecht’, aldus Riks. Volgende week zien we dat de dames Riks meenemen naar de Canadese Blokker om hem te laten zien wat een staafmixer is.

Mark had voor de verandering de stroom weer eens uitgeschakeld om zijn vrouwen niet rechtstreeks in de ogen te hoeven kijken. De dames hoopten stiekem dat Mark de situatie zou aangrijpen om eindelijk eens flink stout te zijn in de darkroom. Maar helaas, het werd toch vleermuizen kijken. Je zou bijna denken dat onze tilapiavisser een hekel heeft aan vrouwen. Ja, als ze een bikini aan hebben, dan vindt meneer het allemaal prachtig, maar met kleren aan heeft Marky Mark net zoveel praatjes als de vissen die hij kweekt. De vrouwen deden dan ook niet mee aan zijn plannetje en hielden tijdens het snorkelen mooi hun shirt aan. Persoonlijk snorkel ik trouwens liever tussen de tropische vissen dan tussen zeven ton tilapia, maar dat terzijde. Volgende week zien we of Mark zijn voerconversie nog gaat aanpassen van 1.6 naar 1.5. Spannend!

Herman was weinig in beeld vandaag. Misschien gebeurde er te weinig in Frankrijk. Een natte wind van Herman zelf en een tripje naar de bakker, dat was nog net uitzendingswaardig. Verder schijnt Herman afgelopen week helemaal niets gezegd te hebben. Pia probeerde hem voortdurend vragen te stellen, maar ze kreeg geen enkel antwoord. Herman was er zat van en stuurde haar genadeloos naar huis. Het werd verdrietige televisie. Pia voelde voor het eerst in haar hele leven een klik met iemand. Die stem, dat haar, het spleetje tussen de tanden, die puntgave huid, Herman was haar ultieme droomman. Ze zag het helemaal voor zich, een leven als godin in Frankrijk. Maar het mocht niet zo zijn. Ook dat is Boer Zoekt Vrouw. Kei en keihard.

Tot volgende week!

FOTO: LINELLE DEUNK/KRO-NCRV

Booking.com