avatar
     
Lifestyle

Mijn eerste ervaring met Botox

'Het waren maar vijf injecties waar je bijna niets van voelt'

Ik ben nog nooit eerder geopereerd omdat ik als de dood ben om open gesneden te worden, al is Botox natuurlijk redelijk onschuldig. Geen scalpels, geen pijnlijk herstel. Wat ik ervan gehoord had was dit best iets voor mij, al heb ik er jaren over gedaan om tot dit besluit te komen.

Toen ik nog 25 was had ik nooit kunnen bedenken dat ik hier ooit oren naar gehad zou hebben. Toen ik 30 werd begon het idee een beetje te sluimeren in mijn hoofd. Zou dat iets voor mij zijn? Hoe zou dat zijn om giftige injecties in je lichaam te krijgen? Is het moreel wel verstandig om te laten doen? En ga zo maar door. Toen ik 34 werd ontdekte ik de eerste rimpels. Ik vond het verschrikkelijk om me te realiseren dat ik inmiddels geen 25 meer was. Het voelde nog wel zo, maar de spiegel was onverbiddelijk. Op mijn 36ste had ik me er inmiddels bij neergelegd dat ik nou eenmaal ouder werd. Die kraaienpootjes en die rimpeltjes in mijn voorhoofd vond ik geen probleem, maar die afschuwelijke fronsrimpel tussen mijn ogen zag ik echt niet zitten.

Naar de kliniek

Helaas zit die fronsrimpel in de familie. Mijn oma en mijn vader hebben een constante frons op hun gezicht. Ook als ze niet fronzen! Na een heleboel onderzoek gedaan te hebben, besloot ik dat een botoxbehandeling de oplossing voor die vervelende fronsrimpel was. Ik had gelezen dat als je er op tijd bent, het resultaat van de botoxbehandeling het mooist was. Dus heb ik de volgende dag meteen een afspraak gemaakt voor een consult bij de Easy Cosmetics kliniek. Ik kon tot mijn schrik meteen de daaropvolgende dag bij ze terecht.

Na het ontvangen van de afspraak bevestiging kon ik thuis als eerst een aantal vragen invullen. Dit was om mijn medische geschiedenis vast te leggen. In de kliniek aangekomen werd ik al snel uitgenodigd om naar een behandelkamer te gaan, waar een foto voor het dossier werd gemaakt. De dokter vertelde dat hij geen problemen voorzag als ik een botoxbehandeling onderging.

De behandeling

Nadat ik had uitgelegd wat ik graag gedaan wilde hebben, bekeek hij de fronsrimpel eens goed en vertelde me dat er ongeveer 10 tot 12 units nodig waren om mijn fronsrimpel te behandelen. Ik vroeg of dat er veel waren, maar dat was niet het geval. (ik was er natuurlijk vroeg bij!) De dokter vertelde dat er gemiddeld genomen 20 tot 30 units nodig zijn voor een fronsrimpel en ongeveer 30 tot 40 voor het hele voorhoofd. Ik was meteen als de dood om twaalf prikken in dat kleine stukje van die rimpel te krijgen, maar dat was gelukkig niet het geval. Het waren maar vijf injecties met hele dunne korte naaldjes waar je echt bijna niets van voelt! Al met al nam de behandeling niet meer dan 15-20 minuten in beslag. Nog een afspraakje gemaakt voor de nacontrole en de ‘after’ foto en ik kon weer gaan. Toen ik thuis kwam, kon ik kleine bobbeltjes onder mijn huid voelen waar geprikt was. Na drie dagen waren die helemaal verdwenen.

Het resultaat

Ja, dat is natuurlijk waar je het allemaal voor doet! Nou, in eerste instantie dacht ik dat het bij mij niet hielp. De volgende dag kon ik nog steeds die rimpel zien en de dag daarna ook nog, al leek het wel iets minder te zijn. Ze hadden al gezegd in de kliniek dat het zo zou gaan, maar je denkt toch altijd dat je het beter weet en dat het bij jou anders zal gaan. Na een week kon ik al met veel moeite nog een frons maken en na twee weken was het helemaal perfect. Ik kon nog steeds mijn wenkbrauwen bewegen, maar die rimpel was weg! Ik heb toen meteen de kliniek gebeld en een afspraak gemaakt voor een herhalingsbehandeling. Er was mij verteld dat als je het eerste jaar elke drie maanden gaat, het daarna minder vaak hoeft.

Een prima investering dus! Ik raad het iedereen aan.

Doe je toch net als ik…. eerst één rimpeltje;)

Voor botoxbehandeling

Na botoxbehandeling

Booking.com