avatar
     
TV Tip

Hoe hoort een vagina te ruiken?

De zin en onzin van vaginale wasgels

Drogisterijen staan vol met laagdrempelige ‘medicatie’ voor allerlei lichamelijke ongemakken. Middeltjes tegen haaruitval, oorsmeer en slaapproblemen. Werken deze middeltjes echt of koop je een kat in de zak? In het nieuwe KRO-NCRV programma De Medicijnmannen gaan Daan Nieber, Sofie van den Enk en Marlijn Weerdenburg op zoek naar de waarheid achter de marketing en de werking van deze ‘medicatie’.

Vandaag hadden we het op ShePostsOnline al even over biologisch katoenen tampons. Zijn deze werkelijk beter voor je dan ‘normale’ tampons? Zorg je slecht voor jezelf als je geen biologische tampons gebruikt? Veel vrouwen en meisjes kopen vaginale wasgels. Maar wat doen deze middeltjes precies? Werken deze? Of hebben fabrikanten de vraag naar dit soort middelen gecreëerd? Medicijnman Sofie van den Enk neemt een proef op de som en probeert een week lang verschillende zepen uit. Tevens laat ze de geur van haar eigen vagina uitgebreid onderzoeken.

Bekijk hier de trailer voor de eerste aflevering van De Medicijnmannen.

De Medicijnmannen, vanaf volgende week donderdag op NPO3 om 21.50.

Booking.com