avatar
     
Lifestyle

Ready, set, coffee!

The Amsterdam Coffee Festival: 10-12 maart

Van 10 tot 12 maart barst het grootste koffiefestival van Nederland los. The Amsterdam Coffee Festival hult de Westergasfabriek een weekend lang in de heerlijkste koffiearoma’s, bijzondere theesmaken en verrukkelijke chocoladesoorten. Met drie zalen, kampioenschappen, een kas en een street food market weet je misschien niet waar je moet beginnen. Dit zijn vijf onmisbare highlights op het festival, op de site van het festival lees je er nog meer. 

Espresso Martini Party
Tijdens de Espresso Martini Party in de Westerliefde op vrijdag (20.00 tot 22.00 uur) zorgt Tia Maria voor perfecte cocktails met uiteraard een vleugje koffie. Goed nieuws voor bezoekers van de vakdag: je ticket biedt tevens toegang tot de Espresso Martini Launch Party. Kom je op zaterdag of zondag? Ook dan worden de bijzondere cocktails geserveerd aan de Tia Maria Espresso Martini Bar in de Westerliefde.

Latte Art Live
Latte Art Live is een compleet nieuw en inspirerend onderdeel op The Amsterdam Coffee Festival. Deze interactieve zone staat volledig in het teken van latte art skills van onder andere een aantal van de beste latte artiesten van de wereld, zoals Umpaul, Nick vink, Ben Morrow, Esther Massdam en Georgette van Beek. Bezoekers kunnen op dit terrein deelnemen aan hands-on workshops (30 minuten) en demonstraties waarin de technieken en skills worden getoond die nodig zijn om adembenemende latte meesterwerkjes te creëren.

Alpro Live Sessions
Probeer tijdens het ACF niet alleen Alpro’s heerlijke soja- en kokosdranken uit, maar krijg ook de kans om de Coffee Masters Kampioen en Instagramsensatie Ben Morrow te ontmoeten. Met een koffie-achtergrond bij St. Ali in Melbourne kun je ervan uitgaan dat Ben, de Latte Art Cowboy die inmiddels Australië voor Nederland heeft verruild, wel het nodige weet van koffie.

Water Workshops
Wist je dat koffie voor 98% uit water bestaat? Het zou dus geen Coffee Festival zijn zonder iets van deze heldere vloeistof! Daarom zal Brita gefilterd water verstrekken aan alle exposanten op The Amsterdam Coffee Festival en zullen er zelfs een paar leerzame Water Workshops worden gegeven over het mooie element water.

Mix it up met Tia Maria Coffee Project
Tijdens het ACF zal Tia Maria een reeks aan prachtige, caffeïnehoudende cocktails serveren aan hun eigen bar, pal naast het Coffee Mixologists podium in de Westerliefde. Naast de klassieke Espresso Martini kun je tijdens Mix It Up kiezen uit zes andere overheerlijke cocktails. Bezoek de bar ook voor de mixology masterclasses van expert Rod Eslamieh en Square Mile Coffee Roaster Annette Moldvaer.

BRON: AMSTERDAMCOFFEEFESTIVAL

Booking.com