avatar
     
News

Scan wijst op mogelijk nieuwe soort kanker bij Lindsay (25)

'De kans dat ik overleef is 30% en de kans dat ik sterf 70%'

Lindsay heeft afgelopen maandag haar vijfde immuuntherapie gehad. Nog één te gaan en dan wordt ze een aantal weken later opgenomen voor de stamceltransplantatie. In het filmpje dat we laatst deelden gaf Lindsay al aan dat het nu toch wel heel erg spannend begint te worden, omdat de transplantatie steeds dichterbij komt.

Helaas kreeg Lindsay deze week slecht nieuws te horen. Achter haar neus zijn op de scans die zijn gemaakt in het ziekenhuis activiteiten te zien, waarvan niet duidelijk wordt wat het is. Volgens de artsen zou een andere soort kanker kunnen zijn. Daarom moet Lindsay aankomende week geopereerd worden. Haar neusamandelen worden verwijderd en de plekjes worden op kweek gezet voor verder onderzoek.

Voor Lindsay is het een extreem onzekere en spannende tijd. “Je hebt eindelijk positief nieuws en met deze tegenslag ga je meteen weer tien stappen terug. Sinds het nieuws dat er voor mij een stamceldonor is geworden denken veel mensen dat het probleem nu uit de weg is, maar ik realiseer me heel erg goed dat het nog altijd mis kan gaan. Ik ben realistisch. Natuurlijk houd ik positieve gedachten en hoop ik zelf ook dat de stamceltransplantatie gaat slagen, maar de kans dat ik overleef is 30% en de kans dat ik sterf 70%.’

Vanavond om 18.15 uur is Lindsay te zien in Editie NL op RTL 4 waar zij haar verhaal doet over haar oproep op ShePostsOnline,  de zoektocht naar een stamceldonor en de vondst ervan nadat honderden mensen zich aanmelden.

Booking.com