avatar
     
Meanwhile

De feestdag die niet te koop is

Woensdag 1 maart: Nationale Complimentendag 2017

Het is woensdag 1 maart en ‘Nationale Complimentendag’. Een dag die draait om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering.  In tegenstelling tot de commerciële ‘Nationale dagen’ als Valentijns-, Secretaresse-,Moeder- en Vaderdag is het succes van de Nationale Complimentendag niet te koop. Het lijkt iets simpels, iemand complimenteren, maar schijnbaar hebben veel mensen er moeite mee. Geef jij makkelijk complimenten? Zo niet, bij deze de vijf belangrijkste tips om een succesvolle complimentengever te worden en de ontvanger tevreden te stellen.

  1. Gebruik de ik-vorm. Daarmee wordt je compliment persoonlijk. ‘Je bent knap’ is voor de ontvanger natuurlijk al erg leuk om te horen maar nog leuker is: ‘Ik wil je graag laten weten dat ik je de allerknapste vind!’
  2. We maken het allemaal mee, iemand zegt iets over het succes van je nieuwe kapsel terwijl je aan alles voelt dat diegene je oude kapsel véél schitterender vond. Vervelend voor beide partijen. Zorg er dus voor dat je compliment  oprecht is. Geef iemand geen compliment over iets wat je niet meent.
  3. Maak concreet wat je bedoelt. Zeg dus niet: ‘Je bent een goede vriendin’ maar leg uit wat het is wat iemand een goede vriendin voor jou maakt. ‘Ik ben zo blij dat je er voor mij was toen ik het heel erg zwaar had, dat maakt je mijn allerliefste vriendin!’
  4. Geef een compliment op een manier die bij jou past. Als je het moeilijk vindt om iemand live te complimenteren, stuur dan een lief bericht of schrijf een briefje.

Booking.com