Blogs

Je suis á Paris!

Hoe leuk is Nederland: je stapt in de auto en rijdt in een paar uur naar Parijs

Het is nog donker buiten en het alarm van een telefoon gaat af. Vreselijk. Ik heb geen alarm gezet, laat me slapen. “Foutje” zegt mijn vriend. Irritant, wie zet er nou per ongeluk zijn wekker. Hij wordt wakker, gaat naar de badkamer, loopt de trap af. Jeetje wat veel herrie op de vroege ochtend, zucht, ik draai me nog eens om.

Ik word wakker van gekriebel aan mijn neus en open moeizaam mijn ogen. Het is een roos. “Kleed je aan en pak je koffer”. Geintje zeker. Ik draai me nog eens om. Het licht gaat aan. “Pak je koffer je hebt nog 29 minuten.”

Ik ben dol op verrassingen, cadeautjes, feestjes en alles in die categorie. Echter waar ik een ontzettende hekel aan heb is het niets mogen weten. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en heb altijd alles in de gaten. Daarnaast heb ik graag zelf de touwtjes in handen en het liefst plan ik alles tot in de puntjes. In een auto stappen na een chaotische 29 minuten waarin je niet weet wat er wel en niet mee moet (moet ik chique? Heb ik loopschoenen nodig? Hakken? Bikini? Skipak?) vind ik verschrikkelijk.

Oh my Lord, we zijn in Frankrijk. Heb ik genoeg kleding? Hoe lang gaan we? Ik heb niet de juiste kleding bij me…

Mijn hersenen draaien overuren. Met Google Maps op mijn mobiel hou ik goed in de gaten waar we rijden en wat de mogelijke locatie zou kunnen zijn. We gaan voorbij Den Haag, voorbij Rotterdam richting Breda. Gaan we naar Antwerpen? We gaan naar Antwerpen! Op de app vertel ik mijn familie en vrienden dat ik te vinden ben in Antwerpen woohoo! We rijden door Antwerpen. We rijden voorbij Antwerpen… we gaan naar Gent. Ik val in slaap.

Oh my Lord, we zijn in Frankrijk. Heb ik genoeg kleding? Hoe lang gaan we? Ik heb niet de juiste kleding bij me… gaan we naar Parijs? Nee, we gaan niet naar Parijs. We rijden Parijs binnen… we gaan naar Parijs! Oui oui, je suis á Paris!

Hoe leuk is Nederland! Je stapt in de auto en rijdt in een paar uur naar Parijs. 26 uur later, 10 kilo zwaarder, moe en voldaan terug in de auto maken we alvast een steden lijstje… want my oh my, dit smaakt naar meer!

 

Booking.com