avatar
     
Meanwhile

Jubileumeditie TuinIdee: dit weekend in de Brabanthallen

Feestlijk, groen en duurzaam

De lente staat weer voor de deur! Ik kan niet wachten, het is mijn favoriete seizoen. Langzaam ploppen alle bloemetjes weer uit de grond, wordt het zonnetje iets aangenamer en kunnen we de eerste terrasjes alweer pakken! Iedereen gaat massaal in de tuin werken om er weer wat moois van te maken dit jaar.

TuinIdee evenement

Vanaf 16 (gisteren dus) tot en met 19 februari 2017 vindt de 25e editie van TuinIdee plaats in de Brabanthallen (Den Bosch). Dit is het grootste tuinevent van Nederland. In totaal komen er zo’n 250 exposanten met nieuwe collecties, prachtige tuindecoraties en bijzondere planten. Het wordt een groot feest, waar je inspiratie op kunt doen bij allerlei voorbeeldtuinen en nieuwe dingen op dit gebied kunt leren van de echte vakmensen.

Tuinencarnaval

Wanneer je binnenkomt, zal je verrast worden door een enorme ‘tuinencarnaval’: een bonte parade van allerlei verschillende, kleurrijke planten en bloemen. Ook wordt er extra aandacht besteed aan duurzaamheid en watermanagement. Hierover kun je van alles leren in de speciale Klimaatkamers, waar je aan den lijve de gevolgen van klimaatverandering ondervindt. Uiteraard is er ook plek voor liefhebbers van gezonde en biologische lekkernijen uit de eigen moestuin, er zullen een aantal demonstraties en proeverijen plaatsvinden waar de koks en kokkinnen hun hartje kunnen ophalen.

Bekende tuinmannen

Jurgen Smit presenteert elke dag een gevarieerd programma met demonstraties en presentaties van groenspecialisten als Rob Verlinden en Ivo Putman (die we kennen van Robs Grote Tuinverbouwing), boer Tom Groot (die we kennen van Eigen Huis en Tuin) en verschillende tuinbloggers.

Praktische informatie

Mocht je nog niks op de agenda hebben staan dit weekend: hup, in de auto naar Den Bosch! Het evenement is dus dit weekend gaande en is open tussen 10:00 en 18:00 en vanavond (vrijdagavond) zelfs tot 21:00. De entreeprijs is €12,00 per persoon als je het online bestelt (www.tuinidee.nl of €16,50 als je een kaartje aan de kassa koopt. Kinderen tot en met twaalf jaar zijn gratis, wel moeten zij begeleiding van een volwassenen hebben.

Booking.com