avatar
     
TV Tip

Santa Clarita Diet

Een komische horrorserie, en hij is leuk!

Vorige week zag ik op tv dat er een nieuwe Netflix Orginal gereleased werd: Santa Clarita Diet, een komische horrorserie.
 Bij de trailer wist ik het zeker: deze serie MOET ik zien. 
Inmiddels ben ik al bijna door het gehele eerste seizoen en hoop ik dat Netflx snel met een tweede seizoen komt.

Santa Clarita Diet vertelt het verhaal van Joel en Sheila Hammond (Timothy Olyphant en Drew Barrymore). Een doodgewoon makelaarskoppel uit Santa Clarita, California. Samen hebben ze een dochter Abbey (Liv Hewson). Als Sheila op een dag tijdens haar werk heel veel overgeeft en daarna haar hartslag niet meer voelt komen ze erachter dat Sheila een soort zombie is geworden, ze kan alleen nog maar mensen eten, verse mensen… En zo veranderd de familie Hammond in een familie die ervoor moeten zorgen dat moeder des huizes ’s avonds ook een goed gevuld bordje eten heeft.

Voor wie denkt dat Santa Clarita Diet een soort nieuwe The Walking Dead is heeft het helemaal mis. Santa Clarita Diet is een onwijs komische serie en ook voor de mensen die normaal niet van horror houden ontzettend goed te doen. Ik geef toe, sommige scènes zijn absoluut niet voor mensen met een zwakke maag, maar Santa Clarita Diet is absoluut geen duistere horror waarbij je trillend achter je dekentje verscholen zit, omdat je de spanning niet aan kunt.  Daarbij, de afleveringen duren slechts een half uur, dus ook geschikt voor de mensen met iets minder tijd. Kortom, genoeg redenen om vanavond lekker met een pak lange vingers lui in je bank te gaan hangen met een aflevering van Santa Clarita Diet.

Booking.com