avatar
     
Blogs

Jij bent niet de liefste

'Maar daarom vind ik je juist leuk!'

Het is 21.06 uur. Dinsdagavond. Na een paar weken zwoegen is zijn zelfgemaakte bureau klaar. En dat heeft hij net in elkaar gezet. Trots kijkt hij ernaar terwijl er een dampend bord eten voor zijn neus staat. Ik heb al gegeten en zit tegenover hem met mijn laptop voor mijn neus, op jacht naar een bed. Of eigenlijk meer om me te oriënteren. Zuchtend en steunend, want ik kom er niet uit. “Zullen we dan toch ook nog een keer naar Tempur?”, zeg ik terwijl ik op ‘Bedden’ klik. Nog een zucht: “Mwa, niet echt veel keus voor wat wij willen.” Ik zoek verder: “Of naar Auping? Daar hebben ze ook wintersale… maar volgens mij hebben ze dat overal nu.” Hij mompelt iets wat als goedkeuring klinkt, terwijl zijn ogen nog steeds gericht zijn op het bureau. “Zondag dan? Of die zondag daarna?” Geen reactie. “HALLO!?” Hij knikt en zegt rustig: “Ik ben aan het eten.”

“En nu moet ik janken…”

Ik maak een boze blik en klap mijn laptop dicht. Wat een luxe probleem eigenlijk, een bed uitzoeken. Er is gewoon te veel keus. Ik sta op, kijk naar het bureau en dan naar hem. Zijn ogen nog steeds gericht op het bureau, verliefd kijkt hij ernaar. Mijn zuchtbui verdwijnt als sneeuw voor de zon en deze keer kijk ik hem verliefd aan. Hij merkt mijn blik op en zijn ogen gaan van het bureau naar mij. Ik loop naar hem toe en zeg: “Ik ben trots op jou! Supermooi is het geworden.” En ik knik naar het bureau. “Ik ben ook trots op mezelf”, lacht hij. Ik kom dichterbij en ga op zijn schoot zitten, met mijn hoofd gericht naar het zijne. Hij stopt met eten, dat kan ook niet anders want ik zit er recht voor. “Oh, wil jij aandacht?”, vraag hij plagerig. We knuffelen en dan zeg ik: “En nu moet ik janken…” Hij vraagt of ik nu een grapje maak maar dan hoort hij aan mijn stem dat ik serieus ben.

“Wat een emo ben ik ook af en toe, Anouk heeft haar maandelijkse periode hoor”

“Af en toe ben ik zo’n kattenkop”, zeg ik jankerig. “Maar dat wil ik helemaal niet zijn”, ga ik verder. “En je bent altijd zo geduldig met mij.” Dan zucht ik en zeg; “Wat een emo ben ik ook af en toe, Anouk heeft haar maandelijkse periode hoor.” Ik kijk naar die onschuldige grijsgroene ogen. Hij kijkt me aan, zijn blik vertelt me dat alles goed is. “Je bent de liefste’” zeg ik. “Jij bent de leukste” zegt hij terug. “Oh, niet de liefste?”grap ik. “Nee jij bent niet de liefste…” Ik moet een beetje lachen, terwijl hij zijn zin afmaakt: “maar dat vind ik niet erg… daarom vind ik jou ook leuk. Ik hou wel van Anouk met pit erin en die zegt wat ze denkt.” Ik kan nu nog wel harder janken maar ondertussen zijn de tranen al op en kan ik alleen nog denken; het is zo fijn als iemand je leuk vindt om wie je bent. Dus af en toe ook de kattenkop in mij.

 

Booking.com