Blogs

De zomer in je glas

Ontsnap aan de winter met een cocktail van Roos uit Curaçao

Na weken van voorbereiding was het dan zo ver; afgelopen woensdag stapten we met onze hele ‘familie’ in het vliegtuig naar Nederland. Twee honden, een kat, drie reisbenches, een lading koffers en oneindig veel mooie herinneringen gingen mee het vliegtuig in, linea recta richting de kou. Vlak voor de landing nam de gezagvoerder nog even het woord om ons voor te bereiden op de -4 graden Celsius die als welkomstcomité op ons stond te wachten. Hartstikke fijn…

Gelukkig werden we warm onthaald, zowel met dikke winterjassen als met veel liefde en knuffels zodat we de dag in winterwonderland gemakkelijk overleefden. Na een kom erwtensoep en een bord andijvie stamppot is de re-integratie officieel begonnen! Echter zal Curaçao altijd een plekje in mijn hart hebben en hoop ik toch een stukje ‘Caribbean way of life’ mee te nemen en door te voeren in mijn dagelijks leven.

En om maar direct de daad bij het woord te voegen beginnen we gelijk goed. Weer of geen weer, zon of sneeuw, mijn biologische klok vertelt me dat het tijd is voor een cocktail 😉 De knappe barman moet je er zelf even bij denken maar met onderstaand recept ontsnap je in ieder geval even aan de kou…

Succes!

PS: Recept credits gaan naar Thomas, heel fijn afscheidscadeau, merci!

Roos1

Het recept van Roos voor een zomerse cocktail

Roos2

Winter in Nederland

Roos3

Roos en haar liefdes vlak voor de terugvlucht

Booking.com