avatar
     
Food

Bloemkool maakt comeback

2017: het jaar van de bloemkool

Trendwatchers op het gebied van Food zijn eruit: de bloemkool maakt dit jaar een comeback. Vergeet de boerenkoolchips en quinoa; bloemkool is je nieuwe BFF. De roomwitte roosjes worden traditioneel gegeten met een gehaktbal, aardappel en kaassaus, en verschenen afgelopen jaren natuurlijk steeds vaker in curry gerechten. Maar er is nog meer mogelijk. Vergeet de roosjes van de groente! Met een bloemkool kun je alle kanten op. Zo kun je de groente in plakjes snijden en bakken en kun je er puree van maken. Laatst hoorde ik iemand iets zeggen over bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst? Rijst? Bloemkool? Waar heb je het over? Nee, rijst van bloemkool. Dat kan ook! Helemaal 2017. We kunnen alles vervangen door bloemkool; denk aan pizzabodems gemaakt van bloemkool, ontbijtbroodjes en couscous. Let maar op.

Wil je zelf bloemkoolrijst maken? Klik hier! 

Bloemkoolrijst

 

BRON: AGF