avatar
     
Talk

Al 300 vrouwen zijn bevallen binnen 48 uur na het eten van dit gerecht…

Het Verlossende Recept

Gelukkig heb ik hier zelf nog geen ervaring mee, maar ik heb zo ongeveer mijn hele familie zwanger zien rondhobbelen en kan me nog goed herinneren hoe gefrustreerd mijn moeder was toen mijn broertje na negen dagen overtijd nog steeds geen aanstalten maakte. Ik kan me goed voorstellen dat je na negen maanden hélemaal klaar bent met zo’n dikke buik en dat je niet kan wachten om je kindje in zijn wiegje te zien liggen.

Eggplant Parmigiana

Het Amerikaanse restaurant Scalini’s Italian Restaurant, gelegen in de staat Georgia, serveert het recept dat vrouwen blijkbaar uit hun lijden verlost. ‘The Eggplant Parmigiana’. Tot nu toe hebben 300 vrouwen zich gemeld om te vertellen dat zij binnen 48 uur na het eten van dit gerecht weeën kregen. Dat kan geen toeval zijn, toch? Grappig feit: de baby’s van deze vrouwen worden Eggplant-Babies genoemd.

eggplant-babies-760x570

Het recept

Ja hoor, rustig maar, ik ga dit artikel niet afsluiten zonder het Verlossende Recept te geven. Het restaurant in kwestie heeft het recept al online gepubliceerd, maar ik vertaal dit natuurlijk met alle liefde even naar het Nederlands voor jullie.

Ingrediënten Eggplant Parmigiana (voor 6 personen)

  • 3 aubergines
  • 1 kopje bloem
  • 6 eieren (geklopt)
  • 4 kopjes Italiaanse broodkruimels
  • Olijfolie
  • 8 kopjes marinara saus (zie recept hieronder)
  • Half kopje Romano kaas
  • Half kopje Parmezaanse kaas
  • 750 gram mozzarella
  • 2 kopjes ricotta kaas

Ingrediënten marinara saus

  • 2 Tablespoons garlic, chopped
  • 2 eetlepels knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 8 kopjes gesneden tomaten
  • 1 kopje uien
  • een halve kop versie peterselie (in stukjes)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel kleine stukjes rode peper
  • Een scheutje tijm
  • Een scheutje rozemarijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper

Bereiden Eggplant Parmigiana

  • Was de aubergines en snijd ze in vier schijfjes
  • Leg de schijfjes op een stukje keukenpapier en bestrooi ze met zout
  • Leg nog een stukje keukenpapier hierover en maak op die manier een torentje (of meerdere, als ze in dreigen te storten). Leg er iets zwaars op om ze stabiel te houden en laat ze een uur staan.
  • Bestrooi elk schijfje aubergine met bloem, dip ze in de geklopte eieren en kleed ze aan met de broodkruimels. Bak ze vervolgens in olijfolie zodat ze lichtbruin worden.
  • Stapelen maar! Aubergineschijf – marinara saus – de drie kazen – herhaling.
  • Op het einde voeg je nog de mozzarella toe en laat je het tussen de 30 minuten bakken in  een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bereiden Marinara saus

  • Laat de uitjes geelbruin bakken
  • Voeg de knoflook toe
  • Voeg de tomaten toe en laat het koken
  • Zet het vuur laag
  • Voeg de overgebleven ingrediënten toe en laat het een uur sudderen, af en toe even roeren

 

Laat die baby’s maar komen! Bekijk hier het overzicht van alle Eggplant Babies tot nu toe.

Schermafbeelding 2017-01-18 om 18.57.15 Schermafbeelding 2017-01-18 om 18.56.53