avatar
     
TV Tip

31000 mensen in Nederland slapen op straat

HomeLess Experience

Sinds lange tijd was er vorig jaar een programma op RTL 4 dat ik trouw iedere week keek. The Amsterdam Project. Een jaar lang hebben Beau van Erven Dorens en RTL een aantal dakloze mensen gevolgd. Ieder van hen kreeg een pinpas aangeboden met daarop een bedrag van tienduizend euro en een boekje met telefoonnummers van hulpverleners die ze 24/7 konden bellen. Dit zou volgens hulpverleners genoeg kunnen zijn om daklozen de kans te geven een nieuw bestaan op te bouwen. We zagen hoe een aantal van hen dit lukte, maar ook hoe het een aantal niet lukte door o.a de muren waar je tegenop loopt in de hulpverlening en de eindeloze hoeveelheid regeltjes. Een vicieuze cirkel.

31000 mensen in Nederland slapen op straat

De NPO komt vanaf morgenavond drie weken lang met een nieuw programma op de dinsdagavond: HomeLess Experience. Acteur Dragan Bakema is voor dit programma drie weken op straat gaan leven. Het doel van het programma is onder andere om meer aandacht te geven aan de 31000 mensen in Nederland die op straat slapen en waarvan er veel geholpen zouden kunnen worden als de hulpverlening voor daklozen net iets beter zou zijn. Het programma volgt meerdere dakloze mensen. Daarnaast zullen we Dragan’s eigen strijd volgen van het leven op straat. Hoe is het om van de één op de andere dag alles kwijt te zijn en geen dak meer boven je hoofd te hebben? Want laten we niet vergeten: Het kan ons echt allemaal overkomen.

HomeLess Experience: 17, 24 en 31 januari om 22.05 uur op NPO3

Booking.com