avatar
     
Food

Pinda’s eten kan allergie voorkomen

Verrassende uitkomst in onderzoek naar pinda-allergie

Iedereen kent wel iemand met een pinda-allergie. Zo iemand voor wie één pinda levensbedreigend kan zijn en verpakkingen checkt of etenswaren zijn vervaardigd in een fabriek waar noten worden verwerkt. Ouders van allergische kinderen werd tot nu toe altijd verteld dat het gevaarlijk is om baby’s voedsel te geven waar pinda’s in zitten, omdat kleine kinderen met eczeem of een ei-allergie vaker op latere leeftijd allergisch Maar uit een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het New England Journal of Medicine is gebleken dat baby’s die vanaf 11 maanden tot hun 5e levensjaar minimaal 3 keer per week pindaproducten binnen krijgen, 80 procent minder kans hebben om een pinda-allergie te ontwikkelen.
De wetenschappers onderzochten 640 baby’s met eczeem en/of een ei-allergie. De baby’s werden verdeeld in twee groepen. De eerste groep kreeg regelmatig kleine hoeveelheden pindaproducten binnen zoals pindakaas. Bij de tweede groep werden noten juist vermeden. Na vijf jaar had van de eerste groep uiteindelijk 2 procent een pinda-allergie en van de tweede groep 14 procent. Allergie-experts zeggen dat de uitslag van het onderzoek niet betekent dat je kleine kinderen massaal pinda’s moet voorschotelen.
Booking.com