avatar
     
News

Afscheid met een glas champagne

Edgar uit 'Over Mijn Lijk' overleden

Deelnemer Edgar uit Over Mijn Lijk is overleden, zo is te lezen op de Facebookpagina van het BNN programma. Edgar werd in 2014 ziek. De sportieve, niet rokende Haarlemmer kreeg te horen dat hij longkanker had en dat de ziekte al was uitgezaaid naar andere delen van zijn lichaam. Al snel blijkt dat Edgar niet meer te genezen is en nog maar een jaar te leven heeft.

Mijn gevecht is tot een einde gekomen

Edgar heeft ons de volgende tekst nagelaten: “This is the end. Het is gek om iets te schrijven dat wordt gelezen als ik er niet meer ben. Wanneer deze tekst online komt, en jullie dit lezen, zal ik zijn weggevaren naar een nieuw bestaan. Mijn gevecht is tot een einde gekomen. Ik heb vele slagen gewonnen, maar helaas niet de eindstrijd. Gelukkig heb ik mijn laatste dagen fijn gevierd met familie en vrienden.”

De tijd hier was te kort

Gelukkig heeft Edgar de tijd die hij nog had benut om de dingen te doen die hij wilde doen. “Ondanks dat ik ziek ben geworden, heb ik nog zoveel gedaan en meegemaakt. Zelfs de liefde van m’n leven heb ik ontmoet. En de reis van mijn leven gemaakt. Het doet pijn dat mij niet meer tijd was gegund… Bijzonder is de steun die jullie mij hebben gegeven. Wat een support! Veel meer is er niet te zeggen want alles is al gezegd. De tijd hier was te kort, veel te kort, maar ik heb er nog zoveel mogelijk uitgehaald.”

Geniet van alle moois om jullie heen

Edgar geeft ons mee dat we moeten genieten van alle moois om ons heen. Hij schrijft: “Geniet van alle moois om jullie heen. Het leven is te dierbaar en daar moet je af en toe even bij stil blijven staan en van genieten. Take care allemaal.. See u on the other side. Met een glas champagne in de hand neem ik afscheid.”

edgarny

Booking.com