avatar
     
Health

Josh overlijdt vlak nadat hij vader is geworden

Hartverscheurende fotoreportage over de liefde en hersenkanker

Het Amerikaanse stel Jenna en Josh Buehler trouwt in 2015. Op huwelijksreis ontdekt Josh dat hij een hersentumor heeft. Hij wordt direct geopereerd, bestraalt en ondergaat chemo. Jenna wordt zwanger en Josh wordt in de zomer van 2016 de trotse en gelukkige vader van een dochter. Maar lang hebben ze niet samen; een paar weken na de geboorte van Reilly overlijdt Josh. 

Op huwelijksreis in Taiwan valt het Jenna op dat haar man niet helemaal zichzelf is. Hij is vergeetachtig en erg moe. Als ze met deze klachten naar het ziekenhuis gaan krijgen ze het slechte nieuws te horen dat Josh een hersentumor heeft. Diezelfde maand, maart 2o15, moet Josh onder het mes voor een hersenoperatie. Op deze dag ontmoet het stel Jenniffer Keenan Gilberto; zij overleefde een hersentumor. Omdat Jenniffer werkzaam is als fotograaf biedt ze Jenna en Josh aan het heftige proces wat ze in gaan vast te leggen, en dat wil het steel heel graag.

De tumor is terug

De operatie slaagt; 90% van de hersentumor wordt verwijderd, een deel blijft zitten. Josh krijgt chemotherapie en wordt bestraald. Het stel is opgelucht. Ze pakken het leven weer op en proberen zwanger te worden via IVF. Als Jenna zwanger wordt van een meisje zijn ze zielsgelukkig. Maar al snel krijgen ze voor de tweede keer slecht nieuws: de tumor in Josh’ hoofd is terug.

In september 2016 wordt dochter Reilly geboren. De gezondheid van Josh is dan al zwaar achteruit gegaan. Gelukkig krijgt hij van de artsen in het ziekenhuis een bed in de kamer bij zijn twee vrouwen. Op 6 november 2016 overlijdt Josh op 41 jarige leeftijd. Zijn dochter is dan nog maar een paar weken oud.

Jenna wil de foto’s die Jenniffer Keenan Gilberto gemaakt heeft graag met de wereld delen, in de hoop dat er meer aandacht en onderzoek komt naar hersenkanker.

Bekijk de prachtig en hartverscheurende fotoserie van Josh, Jenna en baby Reilly.

jj1

Voorjaar 2015: op huwelijksreis in Taiwan.

jj2

Maart 2015: Josh moet direct geopereerd worden.

jj3

De operatie van de hersentumor

jj4Elke dag nemen Jenna en Josh een Epsom zoutbad met een kop groene thee

jj5

Begin 2016 wordt Jenna zwanger met behulp van IVF

jj6In september 2016 wordt de dochter van Jenna en Josh geboren

jj7

De laatste momentjes met z’n drieën

FOTO’S: JENNIFER KEENAN GILBERTO

BRON: DAILY MAIL

Booking.com