News

Helemaal het einde!

RTL heeft nu eigen Utopia

Tags: , ,

In het realityprogramma Helemaal het einde!  krijgen drie Nederlandse gezinnen de kans om hun ultieme droom waar te maken. Ze laten huis en haard achter om in het Zuid-Amerikaanse Chili te gaan bouwen aan een nieuw en compleet ander leven. Met dit nieuwe format heeft RTL een eigen ‘Utopia’ in handen. Het programma komt net als het SBS6-programma uit de koker van John de Mol. 

In Helemaal het einde! krijgt ieder gezin  een stuk grond, een startkapitaal en één jaar de tijd om een compleet nieuw bestaan op te bouwen. Bij RTL 4 is vanaf maandag 2 januari 52 weken lang te zien hoe het de drie dappere families vergaat aan de andere kant van de wereld.

Eén jaar lang
De drie gezinnen doen waar velen alleen maar van durven te dromen.  Ze bouwen 12.000 kilometer verderop aan een nieuw huis en een nieuw bestaan op drie aangrenzende paradijselijke stukjes aarde. Met elkaar als buren. Hoe ze de verdere samenwerking regelen, is geheel aan henzelf. Ze mogen hun eigen plan trekken en hun eigen keuzes maken. Maar wát ze ook kiezen, één ding is zeker: het wordt keihard werken.

Kinderen
Niet alleen de volwassenen beginnen aan het avontuur van hun leven. Voor hun kinderen, negen in totaal, is de emigratie natuurlijk ook ingrijpend. Ze gaan daar straks naar een nieuwe school, moeten nieuwe vriendjes maken en een nieuwe taal leren. Na een jaar nemen de gezinnen een belangrijke beslissing: is hun droom uitgekomen en blijven ze voorgoed in Chili of was het toch niet waar ze op gehoopt hadden en keren ze terug naar Nederland?

Uitzending
Helemaal het einde!  start op maandag 2 januari om 20.30 uur met een extra lange uitzending en is een jaar lang wekelijks te zien bij RTL 4.

Booking.com